Blowers for pressure
and Vacuum

+31 (0)79 3611 466 | info@sjerp.nl

Biogas booster

Een biogas booster is een centrifugaal ventilator of zijkanaal ventilator in een gasdichte uitvoering, bestendig tegen de eigenschappen van het biogas en explosieveilig volgens de eisen van de gebruiker. Biomassa heeft veel mogelijke soorten grondstoffen die al naar gelang de fase van het proces invloed hebben op de samenstelling van het gas. Koolstofdioxide is doorgaans het hoogste percentage, maar qua energie inhoud is het percentage methaan het meest interessant. Voor de biogas booster is de samenstelling van het gas van belang om de prestaties in het systeem te bepalen. Met name de soortelijke massa en de viscositeit hebben grote invloed en zullen in de selectie van de biogas booster worden meegenomen. Hierbij is ook de corrosiviteit van het biogas van belang wat met name door de concentratie waterstofsulfide uitgedrukt in ppm wordt beïnvloed. Indien het biogas wordt gedroogd voordat deze in het systeem door de biogas booster wordt verpompt, zal de concentratie waterdamp en waterstofsulfide dusdanig laag zijn dat er geen extreme anticorrosieve maatregelen ten behoeve van de biogasbooster noodzakelijk zijn. U kunt bij Sjerp & Jongeneel terecht voor de juiste biogas booster voor uw situatie. Wij adviseren u hier graag over.

Configuratie van biogas booster

In het algemeen zien we twee configuraties ten aanzien van de debietregeling van biogas boosters. In de eerste plaats met een bypass waarin een overdrukventiel is geïnstalleerd. Het overdrukventiel staat ingesteld op een vaste waarde die de maximale druk op de uitlaat van de biogas booster begrenst. Wanneer er geen afname van biogas is, zal de bypass voldoende lengte moeten bezitten om het gas voldoende afgekoeld terug naar de inlaat van de biogas booster te leidden. Tevens moet men in deze configuratie rekening houden met drukvariaties door de hysterese van het drukventiel. De druk is het hoogst bij geen afname en het laagste bij maximale afname. In de tweede configuratie wordt de biogas booster toerengeregeld. De toerenregeling vindt meestal plaats op basis van druk middels een PID regelaar. Er is hiermee een regelbereik van 30 tot 100 % van het debiet te realiseren. Deze configuratie is complexer, maar efficiënter met energie en wordt daarmee vaker toegepast bij hogere vermogens.

Toepassingen van ATEX Blowers
  • Drukverhoging voor generator;
  • Biogas transport;
  • Biogasbehandeling;
  • Biogasopslag;
  • Biogascirculatie.

Wilt u meer weten over het aanschaffen van een biogas booster? Wij adviseren u graag. Kom gerust langs of bel naar 079 - 3611 466 om te overleggen of voor informatie. Vult u liever het contactformulier in met de benodigde gegevens, dan zorgen wij voor een aanbieding.

Links Accessoires centrifugaalventilatoren

Hallo!

* Verplicht veld
Verstuur