Blowers for pressure
and Vacuum

+31 (0)79 3611 466 | info@sjerp.nl

V-snaar gedreven ventilator

Voor het aanschaffen van een V-snaar gedreven ventilator kunt u zich het best wenden tot een specialist op het gebied van industriële ventilatoren, zoals Sjerp & Jongeneel. Ons bedrijf bestaat al sinds 1929, waardoor wij kunnen zeggen dat wij beschikken over veel kennis en ervaring met het produceren en verkopen van industriële ventilatoren. Wij beschikken over een zeer ruim assortiment en kunnen u daardoor de V-snaar gedreven ventilator bieden die het meest geschikt is voor uw toepassing.

Eigenschappen van de V-snaar gedreven ventilator

V-snaar gedreven ventilatoren bestaan altijd uit een ventilatorwaaier gemonteerd op een as met lagering en pulley. Hiermee is het gehele roterende pompgedeelte losgekoppeld van de aandrijving en ook individueel gebalanceerd. Een voordeel van de V-snaar gedreven ventilator is dan ook dat trillingen en geluid van de aandrijfmotor worden losgekoppeld van de ventilator. De ventilatorwaaier kan zo niet als klankboord van de motorgeluiden dienen. De V-snaar overbrenging biedt tevens de mogelijkheid om een overbrengingsverhouding tussen motor en ventilator aan te meten. Met een optimaal toerental zullen toepassing en ventilator het meest efficiënt in bedrijf zijn. Kleine wijzigingen in capaciteit zijn relatief eenvoudig door te voeren door aanpassing van de motor en ventilator pulley. Het verhogen van het ventilator toerental heeft een sterke toename van debiet, druk en vermogen tot gevolg volgens de aëraulische formules waarbij hier veranderingen in temperatuur en rendement buiten beschouwing zijn gelaten.

Het debiet of de volumestroom is recht evenredig met de toerentalverhouding:
qv2 = (n2 / n1) ⋅ qv1 [m3/h of m3/min of m3/s]

Het statische drukverschil tussen de in- en uitlaat heeft een kwadratisch verband met de toerentalverhouding:
Δps2 = (n2 / n1)2 ⋅ Δps1 [Pa of mbar of mmH2O]

Het opgenomen vermogen aan de as van de V-snaar gedreven ventilator verandert met een derde macht van de toerenverhouding:
P2 = (n2 / n1)3 ⋅ P1 [kW]

De technische documentatie op deze website bevat alle debiet, druk, vermogen en toeren karakteristieken van V-snaar gedreven centrifugaalventilatoren en zijkanaal ventilatoren met vrij aseinde. V-snaar gedreven ventilatoren worden bij hetzelfde geïnstalleerd vermogen uitgerust met relatief zware kogellagers ten opzichte van de kogellagers van een IEC normmotor. Hiermee kunt u rekenen op een uitzonderlijk lange levensduur. De verschillende componenten van de V-snaar gedreven ventilator zijn goed toegankelijk voor onderhoud. Hier staat tegenover dat V-snaar overbrenging vermogensverlies geeft en aan slijtage onderhevig is. Stalen centrifugaal ventilatoren met V-snaar aandrijving zijn leverbaar zonder aandrijving in bouwvorm 1, met aandrijving en elektromotor zijdelinks gemonteerd op het frame in bouwvorm 9 en bouwvorm 12 waarbij ventilator en elektromotor op een gemeenschappelijk montageframe bevestigd zijn. Ten slotte heeft bouwvorm 8 een elektromotor die de vrij aseinde ventilator direct aandrijft middels een flexibele koppeling. Het geheel is gemonteerd op een gemeenschappelijk frame en profiteert hier van de extra stabiliteit, maar heeft minder verlies in de aandrijving en een langere onderhoudsinterval.

Bel voor meer informatie over de V-snaar gedreven ventilator

Heeft u vragen over de V-snaar gedreven ventilator die bij Sjerp & Jongeneel verkrijgbaar is? Stel ze gerust aan één van onze medewerkers. U kunt ons telefonisch bereiken via het nummer 079 3611 466. Wij helpen u graag.

Links slakkenhuisventilatoren

Hallo!

* Verplicht veld
Verstuur