Blowers for pressure
and Vacuum

+31 (0)79 3611 466 | info@sjerp.nl

Centrifugaal Ventilatoren

Een centrifugaal ventilator wordt toegepast wanneer er hoge doorstroomsnelheden nodig zijn en waarbij de drukverschillen verder oplopen dan met axiaal ventilatoren haalbaar is. De centrifugaal ventilator kan naar gelang de gewenste karakteristiek voorover of achterover gebogen schoepen hebben. Ook kan er materiaal door een centrifugaal ventilator heen getransporteerd worden wanneer deze is uitgerust met een open waaier constructie. We komen dit type ventilator dan ook dagelijks in vele toepassingen tegen. Van lichte consumenten producten tot in zware industriële toepassingen in agressieve milieus. Sjerp & Jongeneel is gespecialiseerd in robuust ontworpen centrifugaal ventilatoren voor duurzame inzet. De centrifugaal ventilator wordt vervaardigd uit aluminium, diverse plaatstaal soorten en kunststof. Voor een centrifugaal ventilator in uw toepassing komen wij graag in contact met u om zo aan de hand van de systeemvereisten en verdere omgevingsomstandigheden tot een optimale oplossing te komen. Denk hierbij in eerste instantie aan het benodigde werkgebied, beschikbare voeding en type aandrijving, het soort medium, temperatuur van medium en omgeving, geluidsdruk, binnen of buitenopstelling, corrosiviteit en explosieveiligheid.

Configuratie van een centrifugaal ventilatoren

De centrifugaal ventilator maakt deel uit van een systeem dat samengebouwd wordt met leidingwerk, motorbeveiliging, afscherming van draaiende delen en andere accessoires voor centrifugaal ventilatoren. De centrifugaal ventilator zelf zal worden geleverd volgens de machinerichtlijn middels een IIB verklaring. Dit houdt in dat de onvoltooide machine conform de machinerichtlijn is en voorzien is van het CE logo. Hoe de voltooide machine er uit ziet en hoe deze conform de machinerichtlijn in bedrijf gesteld wordt, is afhankelijk van de toepassing. Voor de centrifugaal ventilator geldt in ieder geval dat draaiende delen zijn afgeschermd, zoals een rooster op in- of uitlaat bij het ontbreken van leidingwerk, en deugdelijke aarding met motorbeveiliging. Sjerp & Jongeneel heeft tal van accessoires in het programma voor het complementeren van uw systeem zoals, trillingsdempers, geluiddempers, smoorkleppen, manchetten, thermische isolatie, filters, etc.

Toepassingen van een centrifugaal ventilator

  • Afzuiging van dampen, gassen en stof door leidingwerk van relatief grote tot relatief kleine diameters;
  • Droogblazen;
  • Koelen en verhitten;
  • Transporteren van bulk;
  • Luchtverversing;
  • Filtering.

Wilt u meer weten over het aanschaffen van een centrifugaal ventilator? Wij adviseren u graag. Kom gerust langs of bel naar 079 - 3611 466 om te overleggen of voor informatie. Vult u liever het contactformulier in met de benodigde gegevens, dan zorgen wij voor een aanbieding.

Links centrifugaal ventilator

Hallo!

* Verplicht veld
Verstuur