Blowers for pressure
and Vacuum

+31 (0)79 3611 466 | info@sjerp.nl

Hoge druk ventilator

Eigenschappen hoge druk ventilator

Hoge druk ventilatoren vinden veelvuldig toepassing in dagelijks gebruik en industrie. In de eerste plaats hoge druk centrifugaal ventilatoren ook wel hoge druk radiaal ventilatoren genoemd waarbij zowel voorover als achterover gebogen schoepen worden toegepast. Daarnaast berusten zijkanaal ventilatoren op een ander werkingsprincipe en worden toegepast wanneer er zeer hoge druk ventilatoren benodigd zijn.

Hoge druk ventilatoren op basis van voorovergebogen schoepen kunnen relatief veel lucht verplaatsen. We kunnen ook wel zeggen dat de bouw zeer compact is voor de hoeveelheid lucht die er verplaatst kan worden. Daarbij zijn voorovergebogen schoepen ventilatoren beperkt in de drukopbouw en staan daarbij onderaan in het segment van de hoge druk ventilator. Een mooi voorbeeld van hogere druk ventilatoren met voorovergebogen schoepen zijn de Fischbach dubbel aanzuigende compact ventilatoren. Hierbij wordt een hoog debiet gecombineerd met een relatief hoge druk in een kleine behuizing met een IP65 motor en een stille werking.

Achterovergebogen schoepen genereren van de centrifugaal ventilatoren de meeste druk en behalen het hoogste rendement van alle hoge druk ventilatoren. Over het algemeen zal men met de breedte van de waaier de hoeveelheid lucht beïnvloeden en met de diameter de gewenste druk. Uiteraard spelen toerental, medium en allerlei geometrische aspecten een grote rol bij de opbrengst van waaier en ventilatorhuis. Een hoge druk ventilator met achterovergebogen schoepen kan bij hoge debieten ook zeer hoge druk genereren tot 500 mbar. Op onze productpagina Stalen Centrifugaal Ventilatoren vindt u uitgebreide informatie over de mogelijkheden.

Wanneer de toepassing een hoge druk of onderdruk bij een relatief laag debiet vereist, is een zijkanaalventilator de juiste oplossing. Een zijkanaal ventilator is een hoge druk ventilator die in staat is zeer hoge druk te genereren en daardoor ook wel compressor of vacuümpomp wordt genoemd. De diameter van de zijkanaal ventilator waaier is ongeveer een factor vijf kleiner bij gelijke druk. Deze kan dan ook gemakkelijk worden geïntegreerd in allerlei machines waarbij men met de juiste akoestische maatregelen tevens een zeer stille werking kan realiseren. Esam bouwt al jaren zeer hoogwaardige zijkanaalventilatoren die door nauwkeurig statisch en dynamisch balanceren erg mooi trillingvrij lopen.

Links hoge druk ventilator

Hallo!

* Verplicht veld
Verstuur