Blowers for pressure
and Vacuum

+31 (0)79 3611 466 | info@sjerp.nl

Industriële ventilator

Eigenschappen Industriële ventilator

De industriële ventilator heeft specifieke eigenschappen bemeten aan de toepassing en waarvan de bedrijfszekerheid essentieel is voor de continuïteit van het productieproces. De veelzijdigheid van het gebruik van lucht en gassen creëert een brede behoefte aan debieten en drukken van industriële ventilatoren, vacuümpompen en compressoren. De toegepaste materialen zijn bestand tegen de omgevingscondities en de eigenschappen van het te verplaatsen medium. Het ontwerp laat eenvoudig onderhoud toe waarbij er zoveel mogelijk universele componenten worden toegepast zoals elektromotoren conform IEC/DIN.

Doorgaans wordt er voor de industriële ventilator een robuuste bouwwijze gekozen omdat gewicht van ondergeschikt belang is. De stijve constructie draagt bij aan een vibratie vrij bedrijf en reduceert daarmee geluid en slijtage. Daarnaast zijn er tal van toepassingen waarbij gewicht een belangrijke rol speelt zoals bij mobiele machines. Aluminium of kunststof industriële ventilatoren kunnen hier een lichtgewicht oplossing zijn.

Configuratie Industriële ventilator

De configuratie van de industriële ventilator behelst veel meer dan de selectie van het juiste motor vermogen en het optimale werkgebied. Sjerp & Jongeneel komt graag met u in contact om de wensen rondom uw toepassing te verwerken in een optimale industriële ventilator. Zo is het bijvoorbeeld goed om te bepalen in welke mate continu bedrijf gewaarborgd moet zijn. Met een redundante opstelling creëert men de mogelijkheid om onderhoud uit te voeren aan een industriële ventilator zonder onderbreking van het proces. De eindgebruiker zal vooraf een afweging moeten maken tussen de kosten van stilstand door onderhoud of defect en de extra investering van een redundant systeem. Daarnaast willen wij graag van u weten of er lokaal eisen zijn op het gebied van geluid, veiligheid, netbelasting, vocht, gasdichtheid, corrosiebestendigheid en hygiëne. Met onze maatwerk accessoires kunnen alle componenten voor de industriële ventilatoropstelling geleverd worden voor een soepele in bedrijfstelling.

Links industriële ventilator

Hallo!

* Verplicht veld
Verstuur