Blowers for pressure
and Vacuum

+31 (0)79 3611 466 | info@sjerp.nl

Biogas Ventilatoren

Het bedrijf van biogasventilatoren wordt gekenmerkt door een corrosieve omgeving en brandbare gassen als gevolg van de fermentatie van biomassa. De biogas ventilatoren moeten daardoor aan specifieke eisen voldoen op het gebied van afdichting, materiaalkeuze en explosieveiligheid. Standaard ventilatoren zijn niet gasdicht en voor toepassingen met gassen wordt hiervoor een speciaal productieproces gevolgd waar de as-afdichting een zeer belangrijk en aan slijtage onderhevig onderdeel is. Biogas ventilatoren kunnen hiervoor nog worden geïmpregneerd, uitgerust met speciale pakkingen, doorlassen van naden en siliconen afdichting tussen de diverse delen. Op basis van de omgevingscondities en de samenstelling van het biogas is de corrosiviteit voor de biogas ventilator vast te stellen en bepaalt daarmee de materiaalkeuze. Sjerp & Jongeneel maakt biogas ventilatoren van geïmpregneerd aluminium, gegalvaniseerd staal en roestvaststaal. Biomassa verwerkende systemen zullen veelal te maken hebben met explosieveiligheid van ATEX zone 1 en zone 2. Voordat men een biogas ventilator kan selecteren zal de gebruiker middels risicoanalyse vastgesteld moeten hebben welke ATEX categorie van toepassing is voor deze functie. Wij adviseren u hier graag over.

Configuratie van biogas ventilatoren

Biogas ventilatoren zijn centrifugaal ventilatoren, radiaalventilatoren, zijkanaal ventilatoren maar ook compressoren zoals oliegesmeerde schottenpompen. Naar aanleiding van de gewenste specificaties op het gebied van drukverhoging, debiet, gassamenstelling, temperatuur en explosieveiligheid selecteert Sjerp & Jongeneel uit het programma biogas ventilatoren een optimale oplossing voor u. Naast de configuratie van de biogas ventilator zelf, spelen de omringende componenten een rol ten aanzien van de bedrijfszekerheid, veiligheid en efficiëntie van het proces. Filtering voorkomt schade en aanslag op de biogas ventilator en andere systeemcomponenten. Gasdrogers verlagen de corrosieve druk en vochtophoping in leidingwerk en gasboosters. Vlamdovers zullen de explosieveiligheid aanzienlijk verhogen en drukventielen kunnen overbelasting voorkomen. Ten slotte kunt u met toerenregeling energieverbruik en de stabiliteit van het proces verbeteren.

Toepassingen van biogas ventilatoren

  • Drukverhoging voor generator;
  • Biogas transport;
  • Biogasbehandeling;
  • Biogasopslag;
  • Biogascirculatie.

Wilt u meer weten over het aanschaffen van biogas ventilatoren? Wij adviseren u graag. Kom gerust langs of bel naar 079 - 3611 466 om te overleggen of voor informatie. Vult u liever het contactformulier in met de benodigde gegevens, dan zorgen wij voor een aanbieding.

Links Accessoires centrifugaalventilatoren

Hallo!

* Verplicht veld
Verstuur