Blowers for pressure
and Vacuum

+31 (0)79 3611 466 | info@sjerp.nl

Vacuüm pomp

Bij Sjerp & Jongeneel bent u aan het juiste adres voor als u een vacuüm pomp wilt aanschaffen. Ons bedrijf is namelijk gespecialiseerd in het produceren en verkopen van industriële ventilatoren, blowers en vacuüm pompen. Door ons zeer uitgebreide assortiment kunnen wij u garanderen dat wij u een vacuüm pomp kunnen aanbieden die aansluit bij uw werkzaamheden.

Eigenschappen van de vacuüm pomp

De vacuüm pomp verkleint de soortelijke massa van het gas door middel van mechanische aandrijving. Vacuüm heeft naast chemisch en biologisch interessante eigenschappen, door het drukverschil met de atmosfeer ook veel mechanische toepassingen. Er wordt reeds over vacuüm gesproken wanneer er sprake is van onderdruk ten opzichte van de atmosfeer. Het bereik dat vacuüm pompen kunnen bedienen loopt daarmee van de atmosferische druk 1013 mbar(a) gemiddeld tot het absolute vacuüm waarbij moleculen ontbreken van 0 mbar(a). Vanzelfsprekend zijn vacuüm pompen die het absolute vacuüm evenaren zeer complex en zullen de meeste toepassingen uitstekend functioneren bij een vacuüm van enkele mbars. Wanneer de vacuüm pomp een vasthoudkracht genereert is het eenvoudiger de kracht te vergroten door het vacuüm oppervlak te vergroten dan tot een dieper vacuüm te pompen. Ten opzichte van atmosferische druk is er uiteindelijk maar maximaal 1 bar drukverschil mogelijk. Dit is nog altijd iets meer dan één kilogram per vierkante centimeter. Voor het omrekenen van de eenheden kunt u gebruik maken van het desbetreffende rekenhulpmiddel in het menu ondersteuning.

Vacuümpompen gebruiken tal van technieken om het vacuüm te genereren. Bij laag vacuüm tot circa 0.9 bar(a), dit is 0.1 bar verschildruk ten opzichte van atmosfeer, worden centrifugaalventilatoren ingezet. Indien het debiet laag is zal een zijkanaalventilator een compactere oplossing zijn waar bovendien een lager geïnstalleerd vermogen het lage vacuüm zal bereiken. Zijkanaal ventilatoren worden verder ingezet als vacuüm pomp bij laag vacuüm tot 0.6 bar(a) waarbij eveneens zeer hoge capaciteiten zijn te behalen. Olievrije schottenpompen bedienen het segment tot 0.1 bar(a). Het midden vacuüm wordt gegenereerd door oliegesmeerde schottenpompen en lobbenpompen voor de hoge capaciteiten. Met turbomoleculaire pompen is het mogelijk hoog en ultrahoog vacuüm te bereiken in zeer specialistische toepassingen.

Toepassingen van de vacuüm pomp

  • Afzuiging en stofzuigers
  • Vacuümheffen
  • Fixeren van objecten zoals platen op laser- en freestafels
  • Vacuümdestillatie
  • Vacumeren van bederfelijke producten
  • Verwijderen van gassen uit systemen zoals men ook doet voor het vullen van airco's
  • Transporteren van bulk

Wilt u meer weten over de vacuüm pomp die Sjerp & Jongeneel u kan aanbieden? Wij vertellen u er graag meer over. Bel gerust even naar 079 3611 466, dan bespreken wij met u de diverse mogelijkheden.

Links vacuüm pomp

Hallo!

* Verplicht veld
Verstuur